User Tools

Site Tools


idrettslaget:aerobic

Aerobic

Vi trener på Sogn Videregående skole hver mandag etter jobben fra 16.30 til 17.30. Sesongen er fra september til mai. I sommerhalvåret er det utetrening enkelte tirsdager fa kl 15:30 utenfor hovedhuset.

I september 2002 startet jeg med aerobic-trening på meteorologisk institutt. Jeg kjører 6 forskjellige programmer,-hver på en time. Vi starter med oppvarming, og fortsetter oftest med kondisjon og styrketrening. I enkelte programmer har jeg lagt inn litt yoga, og vi har også et stepprogram på benker. Det gir god benmuskulatur.

Vi er nøye med utstrekk, og jeg synes det er viktig med noen skikkelige avslapningsøvelser. Det er ikke alltid like enkelt med total avslapning, men med litt trening har vi fått det til.

Programmene passer for de fleste. Jeg har lagt opp til at alle følger treningen så langt de kan. Hver og en får lytte til sin egen kropp og kjenne etter hva de kan prestere. Det som gjør meg mest glad,er når noen forteller at de har blitt bedre eller til og med blitt kvitt kroppslige plager pga. treningen. De fleste har kommet i bedre form, og da har jeg oppnådd hensikten min med dette prosjektet. Men det skal selvsagt også være sosialt og hyggelig og trene sammen i gruppe.

Jeg har håndplukket musikken til alle seks programmene. Musikken skal være til inspirasjon.

Til orientering har jeg gått på kurs på idrettshøyskolen for å bli instruktør. Nå har jeg 13 års erfaring, og stortrives med jobben. Til tider har jeg trent 50 mennesker på en gang. Gøy! Min andre faste gruppe består av ca.20 stykker.

Treningen gir god fysisk form og overskudd og spiller en stor rolle for vår psysiske tilstand, - så bli med da vel!

Mvh. Mona Mariann Lie ( tlf: 3000 ) Gruppeleder Aerobic

idrettslaget/aerobic.txt · Last modified: 2012-02-28 12:47:50 by runel