Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
yr:prosjekter:verifikasjon:2011-12-05-referat [2012-01-11 09:14:44]
arnem
yr:prosjekter:verifikasjon:2011-12-05-referat [2022-05-31 09:29:32] (current)
Line 5: Line 5:
   - Presentasjonsrunde gjennomført   - Presentasjonsrunde gjennomført
   - [[prosjekter:verifikasjon:skisser|Status, planer]] etter prosjektets første fase ble gjennomgått. Følgende kommentarer framkom   - [[prosjekter:verifikasjon:skisser|Status, planer]] etter prosjektets første fase ble gjennomgått. Følgende kommentarer framkom
-    - "[[skisser#gode_varsler|Gode varsler?]]" har ved siste utrulling fått en fargestolpe som angir fodelingen mellom avvikskategoriene. Valget av periode som statistikken gjelder for ble diskutert, og det ble foreslått å vurdere å utvide denne fra 3 dager.+    - "[[skisser#gode_varsler|Gode varsler?]]" har ved siste utrulling fått en fargestolpe som angir fordelingen mellom avvikskategoriene. Valget av periode som statistikken gjelder for ble diskutert, og det ble foreslått å vurdere å utvide denne fra 3 dager.
     - [[skisser#verifikasjonskart|Verifikasjonskart]], som ble presentert som en mulighet [[http://om.yr.no/2011/10/visualisering-av-yr-no-data/|på bloggen]], har fått positive tilbakemeldinger. Det er imidlertid tekniske problemer knyttet til dette; først og fremst er en automatisk oppdatert stasjonsliste etterlyst slik at ikke manglende rapporter gir rødt flagg. Det bør også vurderes å ha sammenfallende kategorier med dagens valideringsresultater på yr (sml. "Gode varsler?" over), og det bør utvikles "fargeblindvennlige" paletter.     - [[skisser#verifikasjonskart|Verifikasjonskart]], som ble presentert som en mulighet [[http://om.yr.no/2011/10/visualisering-av-yr-no-data/|på bloggen]], har fått positive tilbakemeldinger. Det er imidlertid tekniske problemer knyttet til dette; først og fremst er en automatisk oppdatert stasjonsliste etterlyst slik at ikke manglende rapporter gir rødt flagg. Det bør også vurderes å ha sammenfallende kategorier med dagens valideringsresultater på yr (sml. "Gode varsler?" over), og det bør utvikles "fargeblindvennlige" paletter.
     - [[skisser#statistikk|Spredningsdiagrammer]] blir vurdert å være vanskelig tilgjengelige fordi de mangler en tidsakse. De bryter dermed med presentasjonsformen på yr. To idéer ble nevnt:\\ **(a)** Å lage en gråtoneskygge for spredning av varsler av f.eks. døgnmidler (basert på ulike oppdateringer/prognosetider), og legge observasjonene oppå og lage en tidsserie av dette, slik at utseende blir liknende det som i dag er presentasjonen av usikkerhet av langtidsvarsler ("røykfane").\\ **(b)** Lage spredningsdiagrammer for kortere perioder, og lage en glidende tidsakse ved visning av disse.      - [[skisser#statistikk|Spredningsdiagrammer]] blir vurdert å være vanskelig tilgjengelige fordi de mangler en tidsakse. De bryter dermed med presentasjonsformen på yr. To idéer ble nevnt:\\ **(a)** Å lage en gråtoneskygge for spredning av varsler av f.eks. døgnmidler (basert på ulike oppdateringer/prognosetider), og legge observasjonene oppå og lage en tidsserie av dette, slik at utseende blir liknende det som i dag er presentasjonen av usikkerhet av langtidsvarsler ("røykfane").\\ **(b)** Lage spredningsdiagrammer for kortere perioder, og lage en glidende tidsakse ved visning av disse. 
  • yr/prosjekter/verifikasjon/2011-12-05-referat.1326273284.txt.gz
  • Last modified: 2022-05-31 09:23:37
  • (external edit)